Yukkaland and other stories

Exit Vestfold: Yukkaland og andre historier, samarbeid med Torunn Skjelland. Installasjon/ vegg og gulv malerier. Haugar kunstmuseum, 21.11. 2009- 31.01.2010

Exit Vestfold, collaboration with Torunn Skjelland. Installation/ wall and floor paintings. Haugar Art Museum

 

Vigdis fjellheim og Torunn Skjelland

 

Yukkaland og andre historier

http://www.haugar.com/


Kunstverket på Haugar Kunstmuseum under utstillingen Exit Vestfold er det femte arbeidet i samarbeidsprosjektet vårt. I installasjonen Yukkaland og andre historier har vi behandlet eksotisme og eksotiske symboler som over tid er blitt en del av vår hverdag og nordiske identitet. Ved å gi symbolene nye bruksområder og ved overdrivelser og humor fremheves igjen det fremmede i det alminnelige. Vi har en antropologisk og assosiativ innfallsvinkel til problemstillinger rundt innsamling, kartlegging, kvantitet, kollektive minner, universalitet, gjenkjennelse, symboler, gjentagelser og overdrivelser.

Tematikken og formspråket utvikles for hvert ledd av samarbeidet og for hvert verk som vises. Med en mengde innsamlet materiale og ideer har vi latt vegg og gulv- malerier og installasjoner av objekter vokse sammen i utstillingsrommet under dagene før åpningen. Spontaniteten og lekenheten som tidspresset genererer preger prosessen og samarbeidet. Vi har ulike metoder som utfordrer samarbeidssituasjonen, der blant annet eierskapet til maleriene utviskes. Arbeidet med installasjonen er et puslespill uten kjent utfall der brikkene brytes ned og bygges opp i nye konstellasjoner og der resultatet kan oppleves som et tredimensjonalt maleri og tre inn i.

 

 

tønsbergsblad_23-11-2009

 

tønsbergsblad_20-11-2009tønsbergsbald_2009tønsbergs blad_ 02-12-2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s